Kokosboller på Pizzelle kjeks

Hjemmelaget kokosboller er farlig godt.
Ikke er det vanskelig å lage, men det krever god tid :)

Pizzelle kjeks

Du trenger:

3 egg
415 gram hvetemel
120 gram smeltet smør
2 ts bakepulver
180 gram sukker
1 ts vanilje essens

- Visp sammen egg og sukker til det skummer.

- Ha i smeltet og avkjølt smør og vanilje essens. Visp.

- Sikt hvetemel og bakepulver opp i eggeblandingen.
Rør sammen til en deig.

- Varm vaffeljernet. Legg ca 1 ss deig i jernet.
Stek til kjeksen er gyldne.

- Når kjeksen kommer fra jernet. Trykk ut små rundinger i passe størrelser.
Jeg brukte et eggeglass som utstikker.
Tenk på hvor stor bunn du ønsker på kokosbollen.

 

Kokosboller

Du trenger:

5 eggehviter
90 gram melis
5 gelantinplater
2 ts vaniljesukker
1 ts limesaft
400 gram mørk kokesjokolade
100 gram delfiafett
kokos

- Legg gelantinplatene i litt kaldt vann. La de ligge i ca. 5 minutter.

- Visp eggehvitene til de er stive.

- Sikt i melisen, vaniljesukkeret og ha i limesaften. Visp til en tykk marengs.

- Trykk ut vannet av gelantinplatene og smelt de i 1 ss vann på svak varme.
Avkjøles litt. Pass på gelantinen stivner raskt. Har det stivnet smelter du det bare på nytt.

- Hell gelantinen i en tynn, jevn stråle i marengsen mens kjøkkenmaskinen visper.

- Kokosbollemassen er klar.

- Ha massen i en sprøytepose eller bruk spiseskjeer.

- Sprøyt på topper/legg på topper på pizzelle kjeksen.
Sett de i kjøleskapet i en god time. Til de er stive.

- Smelt sjokoladen og delfiafettet. Jeg har en grei sjokoladesmelter. Den kan anbefales :)
Har du ikke det smelter du det over vannbad.

- Dypp kokosbollen i sjokoladen og la den renne godt av seg.
Sett kokosbollene på en rist. Avkjøles i kjøleskapet i en 10 minutters tid.
Ta de ut å dypp de en gang til i sjokoladen.

- Etter andre sjokoladedypp heller du over kokos.
Sett de i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.

Server kokosbollene kalde. Da er de aller best :-)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits