hits

Jule-Ostekake (Gingerbread cheesecake)

Gingerbread cheesecake eller jule-ostekake som jeg kaller den er full av gode julesmaker.
Den er utrolig mektig. Men et lite stykke sammen med litt pisket krem og en deilig kopp kaffe er ikke forakte.

Du trenger:

Bunn:

300 gram pepperkaker
1/2 ts ingefr
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
90 gram smr

Fyll:

300 gram naturelle ost
280 brunt sukker
2,5 ts vanilje essens
4 egg
100 gram mrk sirup
0,5 ts salt
2,5 ts ingefr
2,5 ts kanel
1,5 ts muskat
0,5 ts nellik

- Sett ovnen p 180 grader.

- Finn frem en 22cm springform. Dekk bunnen med bakepapir.
Spray kantene med formfett eller smr dem med smr. Klipp remser av bakepapir og fest rundt kantene slik som p bilde under.
Dekk utsiden av formen med aluminiumsfolie.

- I en Food processor eller liknende knus sammen pepperkaker med
  ingefr, kanel og muskat. Ha opp i smeltet smr og bland.

- Ha pepperkakeblandingen opp i springformen. Trykk godt ut i bunnen og press opp langs kanten.
  Fyllet skal opp i en "skl" av pepperkake.

- Ha naturell osten opp i en kjkkenmaskinbolle og visp til den er luftig.

- Bland inn brunt sukker. Miks til det er godt blandet med osten. Ha s i vanilje essens og et egg av gangen. Bland godt mellom hvert egg.

- Ha i mrk sirup, salt, ingefr, kanel, muskat og nellik. Kjr kjkkenmaskinen p medium fart til det er godt blandet.

- Hell osteblandingen i springformen. Sett springformen i en langpanne og fyll vann i langpannen. 2-3cm vann.

- Bak i ovnen i 60 minutter. Sl s av ovnen og la kaken st i ovnen og kjlne forsiktig.

- Sett kaken kaldt i 6 til 8 timer fr servering.

- Serveres med lett vispet krem.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

36, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngende kakebakingen p : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv