Pavlova i rødt,hvitt og blått

Pavlova er en tradisjonell og deilig dessert til for eksempel 17.mai.
Hvorfor ikke lage den i vårt flotte flaggs farger 🙂

Pavlova bunner:

375 gram melis
6 eggehviter
1,5 ts hvitvinseddik
3 ts maizena

– Sett ovnen på varmluft 120 grader.
Ha eggehviter og siktet melis i en kjøkkenmaskinbolle.

– Pisk i 10 minutter til det blir en tykk marengs.

– Ha opp i siktet maizena og hvitvinseddik.
 

– Vend det forsiktig inn i marengsen.

– Tegn en sirkel på et bakepapir som er ca. 25 cm. Bruk gjerne en rund
bakeform som mal. Gjør dette på 2 bakepapirark. Fordel marengsen på
2 stekeplater.

– Bruk en kakespatel til å fordele ut marengsen i sirklene du har tegnet.

– Sett i ovnen og la bunnene stå der i 1,5 time.
Slå av ovnen. Ikke åpne døra. Bare la bunnene stå i ovnen til den er kald.

Marengsstaver:

250 gram melis
4 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 ts maizena

– Marengsen lages på akkurat samme måte som til bunnene.

– Sett ovnen på varmluft 80 grader. Fordel marengsen i 3 boller.
Bruk kakefarger (fårs kjøpt på eks. Jernia). Farge en bolle rød og en blå.
Hold en hvit.

– Bruk en sprøytetip.Jeg ville brukt en rund tip ca. 10mm. Men jeg hadde
ikke tilgang på dette så jeg brukte 1M tip. Sett den i en sprøytepose.
Trykk ut staver på et bakebrett som er ca 10 cm lange.

– Sett brettene i ovnen og la de stå i 2 timer. Slå av ovnen og la marengsen
stå i ovnen til den er kald.

Fyll :

Hjemmelaget vaniljekrem
Pisket krem
Bær

– Legg på et lag vaniljekrem på den ene bunnen.
Jeg har laget to sider her ettersom jeg lager en laktosefri side.

– Legg på et lag med krem og bær.

– Legg på neste bunn.

– Legg på et lag vaniljekrem.
Sett så på stavene i rødt, hvitt og blått langs kanten på kaken.
Fest de med royal icing. Oppskriften finner du her. Fest et bånd rundt
kaken for å holde den på plass. Jeg skulle hatt et finere bånd, men hadde
ikke det. Så det ble sølv gitt. Men så var kaken til grand prix da 😉

– Fyll krem på og masse bær 🙂

Ønsker alle en nydelig 17.mai feiring! 🙂
Kos dere og spis mye kake! 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg