Marengskake med sjokoladebunn og jordbær

Sjokoladebunn :

Du trenger:

215 gram smør
300 gram mørk sjokolade
5 eggeplommer
5 eggehviter
5 dl sukker
3 dl mel
1,5 ts bakepulver

– Smelt smøret.

– Ta smøret av platen og ha i sjokoladen. Smelt.

– Pisk eggehvitene stive

– Pisk plommene lett sammen med en gaffel.

– Ha eggeplommene og i den stive eggehviten og bland sammen.

– Ha sukkeret i eggeblandingen litt etter litt.

– Bland mel og bakepulver.

– Ha det tørret i eggedosisen. Bland sammen.

– Ha i smør/sjokoladeblandingen.

– Bland godt sammen.

– Ha røren over i en liten lang panne (ca.42×30 )
Stekes i ovnen på 180 grader i 45 minutter. Avkjøl.

Marengslokk:

Du trenger:

6 eggehviter
375 gram sukker
1,5 ts maizena
1,5 ts hvitvinseddik

– Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle. Visp langsomt til det danner et mykt skum.
Sett hastigheten opp.

– Når skummet danner stive topper har du sukkeret opp i litt etter litt.
Visp godt mellom hver gang.

– Ha opp i maizena og hvitvinseddik og vend forsiktig inn med en
slikkepott.

– Fordel marengsen i en liten langpanne (ca.42×30 )
Stekes på 160 grader i en time. Slå av ovnen og åpne døren.
La marengsen avkjøles i ovnen.


Sette sammen kaken:

Du trenger:

Sjokoladebunn
Marengslokk
Vaniljekrem
5 dl pisket kremfløte
jordbær (ca. 2 kurver)

– Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig. Hjemmelaget anbefales 😉
Oppskrift finner du her.

– Pisk kremfløten, tilsett gjerne litt sukker.

– Legg sjokoladebunnen på et fat.

– Smør over vaniljekremen.

– Del opp jordbær og fordel over kaken.

– Legg over marengslokket.

– Bre kremen over marengsen.

– Pynt med jordbær og gjerne litt sjokoladesaus.

Ha en flott søndag 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg