Wienerbrød med eple og kanel fyll

Disse Wienerbrødene er både enkle å lage og smaker utrolig godt :)

Du trenger:

500 gram hvetemel
50 gram tørrgjær
3 ss sukker
1 egg
3 dl melk
300 gram smør

- Ha hvetemel, tørrgjær, sukker, egg og melk i en kjøkkenmaskinbolle.

- Elt deigen, men ikke for lenge. Bare til den henger sammen. La den hvile
på benken mens du lager eplefyllet. Eplefyllet finner du oppskrift på her.

- Ha godt med mel på benken. Kjevle ut deigen til den måler ca. 30x30.

- Del smøret opp i tynne skiver og legg det på 2/3 deler av deigen.

Brett deigen to ganger. Start med å brette inn delen uten smør.

- Brett deigen dobbelt.

- Kjevle ut deigen igjen til ca. 30x30. Brett igjen og kjevle ut igjen.
Gjenta dette 3-4 ganger. Siste gang kjevle ut et kvadrat der deigen er ca. 0,5 cm tykk.

- Del opp kvadrater som er ca. 8x8 cm.

- Legg de på en bakepapirkledd stekeplate.

- Legg ca. 1 ss skje med eplefyll på hvert kvadrat.

- Brett inn kantene over fyllet. La de stå å heve i 40 minutter. Pensle de med litt egg. Stek dem på 220 grader i 10 - 12 minutter.

Serveres gjerne sammen med en deilig kopp te eller kaffe ;)

Ønsker dere en herlig uke!

2 kommentarer

missmommy.blogg.no

05.10.2015 kl.11:38

Det så helt fantastisk ut:) nydelige bilder ! Ha en super dag!

kakeanne

05.10.2015 kl.23:13

Takk:) Du må ha en herlig uke:-)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

34, Vennesla

Jeg er 34 år,gift og har 2 flotte gutter på 6 og 8 år.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits