Kanelboller med vaniljekrem

Du trenger:

150 gram margarin
4,5 dl melk
50 gram tørrgjær
0,5 ts salt
130 gram sukker
2 ts kardemomme
780 gram hvetemel
 

Fyll:
mykt smør
kanel
sukker
Hjemmelaget vaniljekrem

– Bland mel,gjær,sukker,salt og kardemomme i en boller.

– Smelt margarinen. Ha opp i melken og varm opp til den er ca. 37 grader.

– Ha melkeblandingen opp i en kjøkkenmaskin og ha så opp i det tørre.
Elt godt. Gjerne ca.5 minutter. Hev deigen i 30 minutter under klede.

– Ha deigen på en melete benkeplate og del den i to.
Kjevle ut en del av gangen til den er ganske tynn. Smør på mykt smør.
Hell over rikelig med kanel og sukker.

– Rull sammen og del i passelige biter.
Legg på bakepapirkledde stekebrett og la de heve under klede i 30 minutter.

– Trykk et hål i midten av hver boller og fyll med ca. 1 ts vaniljekrem.
Oppskriften på vaniljekrem finner du her. 
Visp ett egg og pensle bollene. Ha gjerne på et dryss med perlesukker.
Stekes i ovnen på 250 grader i 9-10 minutter.

Da er det bare å kose seg med nybakte, deilige kanelboller.

God helg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg