Pavlova i rødt,hvitt og blått

Pavlova er en tradisjonell og deilig dessert til for eksempel 17.mai.
Hvorfor ikke lage den i vårt flotte flaggs farger :-)

Pavlova bunner:

375 gram melis
6 eggehviter
1,5 ts hvitvinseddik
3 ts maizena

- Sett ovnen på varmluft 120 grader.
Ha eggehviter og siktet melis i en kjøkkenmaskinbolle.

- Pisk i 10 minutter til det blir en tykk marengs.

- Ha opp i siktet maizena og hvitvinseddik.
 

- Vend det forsiktig inn i marengsen.

- Tegn en sirkel på et bakepapir som er ca. 25 cm. Bruk gjerne en rund
bakeform som mal. Gjør dette på 2 bakepapirark. Fordel marengsen på
2 stekeplater.

- Bruk en kakespatel til å fordele ut marengsen i sirklene du har tegnet.

- Sett i ovnen og la bunnene stå der i 1,5 time.
Slå av ovnen. Ikke åpne døra. Bare la bunnene stå i ovnen til den er kald.

Marengsstaver:

250 gram melis
4 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 ts maizena

- Marengsen lages på akkurat samme måte som til bunnene.

- Sett ovnen på varmluft 80 grader. Fordel marengsen i 3 boller.
Bruk kakefarger (fårs kjøpt på eks. Jernia). Farge en bolle rød og en blå.
Hold en hvit.

- Bruk en sprøytetip.Jeg ville brukt en rund tip ca. 10mm. Men jeg hadde
ikke tilgang på dette så jeg brukte 1M tip. Sett den i en sprøytepose.
Trykk ut staver på et bakebrett som er ca 10 cm lange.

- Sett brettene i ovnen og la de stå i 2 timer. Slå av ovnen og la marengsen
stå i ovnen til den er kald.

Fyll :

Hjemmelaget vaniljekrem
Pisket krem
Bær

- Legg på et lag vaniljekrem på den ene bunnen.
Jeg har laget to sider her ettersom jeg lager en laktosefri side.

- Legg på et lag med krem og bær.

- Legg på neste bunn.

- Legg på et lag vaniljekrem.
Sett så på stavene i rødt, hvitt og blått langs kanten på kaken.
Fest de med royal icing. Oppskriften finner du her. Fest et bånd rundt
kaken for å holde den på plass. Jeg skulle hatt et finere bånd, men hadde
ikke det. Så det ble sølv gitt. Men så var kaken til grand prix da ;)

- Fyll krem på og masse bær :)

Ønsker alle en nydelig 17.mai feiring! :-)
Kos dere og spis mye kake! :)

Én kommentar

lisarorvik

16.05.2016 kl.14:18

Dette så kjempe godt ut :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

34, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits