Pavlova i rødt,hvitt og blått

Pavlova er en tradisjonell og deilig dessert til for eksempel 17.mai.
Hvorfor ikke lage den i vårt flotte flaggs farger 🙂

Pavlova bunner:

375 gram melis
6 eggehviter
1,5 ts hvitvinseddik
3 ts maizena

– Sett ovnen på varmluft 120 grader.
Ha eggehviter og siktet melis i en kjøkkenmaskinbolle.

– Pisk i 10 minutter til det blir en tykk marengs.

– Ha opp i siktet maizena og hvitvinseddik.
 

– Vend det forsiktig inn i marengsen.

– Tegn en sirkel på et bakepapir som er ca. 25 cm. Bruk gjerne en rund
bakeform som mal. Gjør dette på 2 bakepapirark. Fordel marengsen på
2 stekeplater.

– Bruk en kakespatel til å fordele ut marengsen i sirklene du har tegnet.

– Sett i ovnen og la bunnene stå der i 1,5 time.
Slå av ovnen. Ikke åpne døra. Bare la bunnene stå i ovnen til den er kald.

Marengsstaver:

250 gram melis
4 eggehviter
1 ts hvitvinseddik
2 ts maizena

– Marengsen lages på akkurat samme måte som til bunnene.

– Sett ovnen på varmluft 80 grader. Fordel marengsen i 3 boller.
Bruk kakefarger (fårs kjøpt på eks. Jernia). Farge en bolle rød og en blå.
Hold en hvit.

– Bruk en sprøytetip.Jeg ville brukt en rund tip ca. 10mm. Men jeg hadde
ikke tilgang på dette så jeg brukte 1M tip. Sett den i en sprøytepose.
Trykk ut staver på et bakebrett som er ca 10 cm lange.

– Sett brettene i ovnen og la de stå i 2 timer. Slå av ovnen og la marengsen
stå i ovnen til den er kald.

Fyll :

Hjemmelaget vaniljekrem
Pisket krem
Bær

– Legg på et lag vaniljekrem på den ene bunnen.
Jeg har laget to sider her ettersom jeg lager en laktosefri side.

– Legg på et lag med krem og bær.

– Legg på neste bunn.

– Legg på et lag vaniljekrem.
Sett så på stavene i rødt, hvitt og blått langs kanten på kaken.
Fest de med royal icing. Oppskriften finner du her. Fest et bånd rundt
kaken for å holde den på plass. Jeg skulle hatt et finere bånd, men hadde
ikke det. Så det ble sølv gitt. Men så var kaken til grand prix da 😉

– Fyll krem på og masse bær 🙂

Ønsker alle en nydelig 17.mai feiring! 🙂
Kos dere og spis mye kake! 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg